Wat is Wepadojeb?

Wepadojeb is de afkorting van Wees Paraat en Doe je Best. Wij zijn een scoutinggroep voor kinderen met een lichamelijke beperking.

Lid worden

Lijkt scouting jou ook heel leuk en wil je misschien lid worden? Kom dan een keertje bij ons kijken!

Leiding worden

Helpen met zagen, koken of kampvuur maken? Een leuke quiz of spannend kampthema bedenken? Word ook leiding!

2019 De Scouts naar het Robinson Crusoé eiland in Loosdrecht

 

Vrijdag 4 oktober verzamelden we ons om 19.30 uur op de parkeerplaats van de Porceleinhaven in Loosdrecht. Om 20.00 uur werden we daar opgehaald door de bemanning van Sailwise. Een bagageboot, een veerpont en nog een zeilboot kwamen aangevaren, en daarmee voeren wij naar het Robinson Crusoe eiland. Daar aangekomen werd de boot leeggehaald door de vrijwilligers en gingen we met zijn allen wat drinken. Nadat we de slaapkamers verdeeld hadden, en de bedden hadden opgemaakt, gingen de eerste Scouts hun bed in.
Zaterdagmorgen gingen we om half acht uit bed. Na een heerlijk ontbijt gingen we de boten indelen. Je had de keus uit kanoën of zeilen, dat laatste kon in verschillende soorten boten: een randmeer, trimaran, de Bertus of de Eduard. De boten waren zodanig aangepast dat de scouts er allemaal mee konden varen. In de elektrische rolstoel op de boot, en met een joystick het roer bedienen, of in een speciaal gemaakte stoel in de boot in een randmeer de schoten bedienen. Het kon allemaal. Vanuit Sailwise waren er 7 vrijwilligers die met ons mee gingen op de boten, die de scouts leerden zeilen, en ons ook op het eiland met van alles hielpen. `s Middags deden we een soort van speurtocht op het water, en als je alle aanwijzingen had gevonden en opgevolgd, vond je uiteindelijk een schat: heerlijk wafels, koekjes en warme chocomel.
Aan het einde van de middag, mocht iedereen die het durfde op een aangepaste waterski achter de speedboot over de plas. Dat was echt geweldig gaaf om te zien.
Om zeven uur gingen we aan de warme maaltijd, daar waren we wel aan toe, na zo'n hele dag op het water te zijn geweest.
Na zo'n actieve dag, hebben we nog wat gezelschapsspelletjes gedaan, en lag iedereen uiteindelijk om half elf in zijn bed.
Zondag was een natte dag, maar een beetje Scout kan daar wel tegen. We hadden allemaal zeilpakken aan, dus die regen deerde ons niet. Die ochtend zijn we er allemaal op uit geweest met de boten. Femke en Pheline hebben zelfs in een tuigje aan de catamaran gehangen in de stromende regen. Wat een toppers.
Na de lunch was het tijd om in te pakken, schoon te maken en op te ruimen. Helaas, het weekend was omgevlogen.
Daarna was het tijd om afscheid te nemen. Voor Bo, Hein en Jalal was dit hun laatste weekend bij Wepadojeb. Voor de vrijwilligers en de bemanning hadden we nog een bedankje meegebracht.
In de stromende regen werden we weer naar de vaste wal gebracht waar de ouders ons al stonden op te wachten.
Wat hebben we met zijn allen genoten, we hebben grenzen verlegd, en er met elkaar een fantastisch weekend van gemaakt.


Een weekend dat zeker voor herhaling vatbaar is, dus dat wordt sparen!

Eerste opkomst in 2019!

2019 is ook bij Wepadojeb begonnen

Op 26 januari was de eerste opkomst voor de scouts in 2019. Om 11.00 stonden alle kinderen op de stoep en kon het spektakel beginnen. Omdat er veel vraag was naar het leren van nieuwe knopen heeft Rieneke in de ochtend een aantal nieuwe knopen aangeleerd. Veel kinderen lieten zien eigenlijk al een expert te zijn in het leggen van knopen en naar mate de ochtend voorderde ging het steeds beter. Wij als leiding stonden er versteld van hoe goed het knopen ging en zijn erg trots op de kinderen.

Winterwonderland

Dat was het woord dat de kinderen in de middag moesten raden bij het spellencircuit. In groepjes van twee gingen de kinderen in totaal tien spellen af. Zo was er koekhappen, airhockey, hoofdbasketball, Jenga en nog vééél meer. Per spel waren er twee letters te verdienen en aan het einde van de reeks kon hiermee een woord gemaakt worden. De spellen werden vol enthousiasme gespeeld en het was zelfs zo gezellig dat we tijd te kort hadden om alle tien de spellen te kunnen spelen. Uiteindelijk waren het Hein en Jalal die als eerste het woord goed hebben geraden. Gefeliciteerd jongens!

Wie gaat er met die mooie prijzen vandoor?

Nummertje...... 33 galmde het door het Wepadojeb clubhuis. Het was namelijk tijd voor Bingo! Alle kinderen kregen een bingokaart en de tafel lag vol met vette prijzen. Knutselpakketten, telefoonaccessoires en nog veel meer. De bingo kon beginnen, al gauw was het Bertil die BINGO riep. Helaas..... Het was een foute bingo en dus moest Bertil een liedje zingen. Na luid gezang gingen we verder en per toeval had Bertil opnieuw bingo, deze bingo was wel goed en hij nam de eerste prijs mee naar huis. De gehele middag werden er toffe prijzen gewonnen en was Gijs de mazzelaar van de dag. We sloten de avond af met heerlijke pannenkoeken.

Tot volgende maand! 

Subcategorieën