Scouts

Scouting staat voor uitdaging!

Bij Scouting doe je als scout allemaal gave activiteiten en verleg je je grenzen. Ga de uitdaging aan en begin je avontuur!

Jeugdleden vanaf 12 jaar heten 'scouts'. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de welpen (het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. Allerlei technieken die je binnen Scouting goed kunt gebruiken, zoals het maken van vuur, knopen, koken, seinen, GPS en routetechnieken en meer. Belangrijk is de samenwerking en het elkaar helpen.

Ceremoniën

Je opent en sluit de opkomst altijd op een bepaalde manier en ook overvliegen en installeren zijn ceremoniën die bij Scouting horen. Je opent vaak met het uitspreken van de Scoutingwet en je maakt de scoutsgroet en als je wordt geïnstalleerd, leg je de belofte af.

Scoutingwet

Een scout trekt er samen met anderen op uit om de wereld te ontdekken en deze meer leefbaar te maken.
Een scout is eerlijk, vriendelijk en zet door.
Een scout is trouw, waardebewust en zorgt goed voor de natuur.
Een scout is behulpzaam en respecteert zichzelf en anderen.

Belofte

'Ik beloof mijn best te doen een goede scout te zijn.
Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet.
Ik wil samen met anderen het goede zoeken en bevorderen.
Jullie kunnen op mij rekenen.'

Scoutsgroet

De scoutsgroet wordt ook wel het saluut genoemd. Het saluut maak je bij de opening van de opkomst. Je houdt je rechterhand met drie vingers omhoog op schouderhoogte en je doet je pink en duim omlaag. Je duim valt zo over je pink. De drie vingers staan voor de drie delen van de belofte en de duim die over de pink valt, is de sterke die de zwakke beschermt. Een groet met een betekenis dus!