Logboek Scouts

Zaterdag 16 oktober de JOTA

 

Eindelijk was het zo ver. Tijd voor de JOTA: jamboree on the air. Voor onze Scouts de eerste keer dat ze hieraan meedoen. Dit weekend kunnen Scouts van over de hele wereld elkaar ontmoeten via amateurradio of internet (JOTI) Wij hebben er voor gekozene om mee te doen aan de JOTA.

Jan van de Jan Campertgroep uit Maarsen kwam met de zendapperatuur naar de Rijndijk. De antenne voor een goed bereik werd buiten in de vlaggenmast gehesen. En wat een bof, we hadden mooi weer. Nadat we buiten hadden geopend, hebben we de groep in tweeën gedeeld. De ene helft ging binnen met Jan proberen contact te leggen met andere groepen. Het kostte wat tijd en geduld, maar uiteindelijk werd er toch gesprokken met Scouts van andere groepen.

De andere groep ging buiten onder leiding van Roland en Michel Zeeslag spelen m.b.v. walkietalkies .

Later op de dag gingen we ruilen.

Frerik was vandaag jarig. Nou, dat heeft hij geweten. Om de haverklap hoorde je het Lang zal hij leven over de Rijndijk schallen.

We hadden die dag ook veel aanloop. `s Morgens kwam er een Scoutinggroep, die groepen langs gingen die meededen aan de Jota. Ze moesten wat ruilen, dus wij hebben naambandjes met hun geruild.

Tijdens de lunch kwamen 4 jongeren van de Jan Campertgroep een kijkje bij ons nemen, en die schoven ook gelijk aan om mee te lunchen.

Om 14.00 uur kwam er een bus vol Scouts op bezoek. De bus was te zwaar voor de brug, dus het laatste stukje over de rijndijk moeste ze lopen. Ze kwamen uit Zevenbergen bij Rotterdam en reden vandaag langs diverse Scoutinggroepen die meedoen aan de JOTA.  Jan had `s morgens over hun reis gehoord en een berichtje gestuurd om ze succes te wensen. Nou, dat werd zo op prijs gesteld dat ze bij ons op bezoek kwamen. Nou dat heeft Frerik geweten:  alweer klonk het Lang zal hij leven in het clubhuis. Dit keer gezongen door zo`n 40 man/vrouw. 

Tussendoor stond de beamer aan en werden de foto`s van het dolfinarium vertoond. Erg leuk. 

We hebben `s avonds nog genoten van overheerlijke macaroni, met daarna toetjes van Frerik, vervolgens  een film van Knabbel en Babbel en tot slot een spelletje Party en Co.

Al met al een hele geslaagde opkomst.

   

Slapen bij de dolfijnen

 

Onze scouts hebben de nacht van 18 op 19 september een nachtje bij de dolfijnen gelogeerd.

Op zaterdagmiddag hebben we ons verzameld bij de ingang van het dolfinarium. We zijn toen even bij de dolfijnen geweest, hebben de walrussen show bekeken en natuurlijk de dolfijnenshow.

Toen was het 5 uur en gingen alle bezoekers weg maar wij mochten blijven. Er waren twee dames van het dolfinarium die dit weekend met ons optrokken en alles regelden.

Wel heel bijzonder om in zo`n verlaten dolfinarium rond te lopen met onze eigen groep, met de begeleiding van het dolfinarium en de nachtwaker. Echt heel gaaf.

Eerst hebben we een lekker patatje gegeten, met een snack en een ijsje toe. Daarna hebben we roggeneieren gezocht en natuurlijk hebben we ze geaaid.

En toen was het tijd om naar de Odiezee, het dolfijnen onderwater te gaan. We hebben mooie tekeningen gemaakt op het glas voor de dolfijnen en met ze gespeeld. Ook hebben we onze bedjes alvast klaar gelegd want er stond nog meer op het avondprogramma.

Voor we de film Spetter gingen kijken hebben we eerst even uitgebreid afscheid genomen van Anouk (Hathi) die onze groep na zeven jaar heeft verlaten.

Na de film moesten we naar bed, onder het toeziend oog van de dolfijnen. Als je niet kon slapen geen probleem dan zag je de dolfijnen langs zwemmen. Om half twaalf lagen we in bed, en om vijf over half twaalf was iedereen al vertrokken naar dromenland.

Zondagmorgen moesten we vroeg weer op, na een ontbijt op bed van chocolade croissantjes, bananenpannenkoekjes en sinaasappelsap, hebben we de zeehonden gevoerd. We hebben de zeeleeuwen bekeken of hebben zij ons bekeken? Ook zijn we nog in de grote hal van het dolfijndomein geweest en daar hebben we allemaal de dolfijnen een kunstje laten doen.

Na nog een mooie groepsfoto te hebben gemaakt, zat onze logeerpartij erop. We hebben een fantastisch weekend gehad waar we nog lang met veel plezier op terug zullen kijken.

2019 De Scouts naar het Robinson Crusoé eiland in Loosdrecht

 

Vrijdag 4 oktober verzamelden we ons om 19.30 uur op de parkeerplaats van de Porceleinhaven in Loosdrecht. Om 20.00 uur werden we daar opgehaald door de bemanning van Sailwise. Een bagageboot, een veerpont en nog een zeilboot kwamen aangevaren, en daarmee voeren wij naar het Robinson Crusoe eiland. Daar aangekomen werd de boot leeggehaald door de vrijwilligers en gingen we met zijn allen wat drinken. Nadat we de slaapkamers verdeeld hadden, en de bedden hadden opgemaakt, gingen de eerste Scouts hun bed in.
Zaterdagmorgen gingen we om half acht uit bed. Na een heerlijk ontbijt gingen we de boten indelen. Je had de keus uit kanoën of zeilen, dat laatste kon in verschillende soorten boten: een randmeer, trimaran, de Bertus of de Eduard. De boten waren zodanig aangepast dat de scouts er allemaal mee konden varen. In de elektrische rolstoel op de boot, en met een joystick het roer bedienen, of in een speciaal gemaakte stoel in de boot in een randmeer de schoten bedienen. Het kon allemaal. Vanuit Sailwise waren er 7 vrijwilligers die met ons mee gingen op de boten, die de scouts leerden zeilen, en ons ook op het eiland met van alles hielpen. `s Middags deden we een soort van speurtocht op het water, en als je alle aanwijzingen had gevonden en opgevolgd, vond je uiteindelijk een schat: heerlijk wafels, koekjes en warme chocomel.
Aan het einde van de middag, mocht iedereen die het durfde op een aangepaste waterski achter de speedboot over de plas. Dat was echt geweldig gaaf om te zien.
Om zeven uur gingen we aan de warme maaltijd, daar waren we wel aan toe, na zo'n hele dag op het water te zijn geweest.
Na zo'n actieve dag, hebben we nog wat gezelschapsspelletjes gedaan, en lag iedereen uiteindelijk om half elf in zijn bed.
Zondag was een natte dag, maar een beetje Scout kan daar wel tegen. We hadden allemaal zeilpakken aan, dus die regen deerde ons niet. Die ochtend zijn we er allemaal op uit geweest met de boten. Femke en Pheline hebben zelfs in een tuigje aan de catamaran gehangen in de stromende regen. Wat een toppers.
Na de lunch was het tijd om in te pakken, schoon te maken en op te ruimen. Helaas, het weekend was omgevlogen.
Daarna was het tijd om afscheid te nemen. Voor Bo, Hein en Jalal was dit hun laatste weekend bij Wepadojeb. Voor de vrijwilligers en de bemanning hadden we nog een bedankje meegebracht.
In de stromende regen werden we weer naar de vaste wal gebracht waar de ouders ons al stonden op te wachten.
Wat hebben we met zijn allen genoten, we hebben grenzen verlegd, en er met elkaar een fantastisch weekend van gemaakt.


Een weekend dat zeker voor herhaling vatbaar is, dus dat wordt sparen!

Eerste opkomst in 2019!

2019 is ook bij Wepadojeb begonnen

Op 26 januari was de eerste opkomst voor de scouts in 2019. Om 11.00 stonden alle kinderen op de stoep en kon het spektakel beginnen. Omdat er veel vraag was naar het leren van nieuwe knopen heeft Rieneke in de ochtend een aantal nieuwe knopen aangeleerd. Veel kinderen lieten zien eigenlijk al een expert te zijn in het leggen van knopen en naar mate de ochtend voorderde ging het steeds beter. Wij als leiding stonden er versteld van hoe goed het knopen ging en zijn erg trots op de kinderen.

Winterwonderland

Dat was het woord dat de kinderen in de middag moesten raden bij het spellencircuit. In groepjes van twee gingen de kinderen in totaal tien spellen af. Zo was er koekhappen, airhockey, hoofdbasketball, Jenga en nog vééél meer. Per spel waren er twee letters te verdienen en aan het einde van de reeks kon hiermee een woord gemaakt worden. De spellen werden vol enthousiasme gespeeld en het was zelfs zo gezellig dat we tijd te kort hadden om alle tien de spellen te kunnen spelen. Uiteindelijk waren het Hein en Jalal die als eerste het woord goed hebben geraden. Gefeliciteerd jongens!

Wie gaat er met die mooie prijzen vandoor?

Nummertje...... 33 galmde het door het Wepadojeb clubhuis. Het was namelijk tijd voor Bingo! Alle kinderen kregen een bingokaart en de tafel lag vol met vette prijzen. Knutselpakketten, telefoonaccessoires en nog veel meer. De bingo kon beginnen, al gauw was het Bertil die BINGO riep. Helaas..... Het was een foute bingo en dus moest Bertil een liedje zingen. Na luid gezang gingen we verder en per toeval had Bertil opnieuw bingo, deze bingo was wel goed en hij nam de eerste prijs mee naar huis. De gehele middag werden er toffe prijzen gewonnen en was Gijs de mazzelaar van de dag. We sloten de avond af met heerlijke pannenkoeken.

Tot volgende maand! 

2018 Scouts voorbereiden RSW

Op zaterdagochtend begon onze scoutingdag. We gingen eerst van bamboetakken een keuken maken in het klein. Toen gingen we lunchen . Daarna zijn we gaan lopen naar scouting Utrecht-Oost, om daar met pionierpalen de keuken in het groot te maken. Dit is belangrijk om te weten voor de regionale scouting wedstrijden (RSW).  We werden daar geholpen door drie meiden die ons ook zullen helpen bij de RSW. Toen we bij Utrecht-Oost bijna klaar waren met de keuken deelde Gwen haar traktatie uit. Er kwam een jongen langs om te kijken of hij leiding bij Wepadojeb wil worden. Toen was de dag al bijna voorbij. We mochten toen nog even vrijspelen. Iedereen mocht kiezen wat die wilde doen. Het eten werd voor ons gekookt door de leiding. We gingen pasta eten en je mocht kiezen welke combinatie je wilde (vanille, aardbei, chocola). Het eten was heel lekker!!. Wij zijn toen bij het haardvuur gaan zitten, wat een lekkere warmte was. We kregen nog een traktatie van Tigo. Tigo was jarig geweest. Gwen moest nog jarig worden op dat moment. Hiep hiep hoera voor Gwen en Tigo!!

Bo

Subcategorieën