Logboek Scouts

2019 De Scouts naar het Robinson Crusoé eiland in Loosdrecht

 

Vrijdag 4 oktober verzamelden we ons om 19.30 uur op de parkeerplaats van de Porceleinhaven in Loosdrecht. Om 20.00 uur werden we daar opgehaald door de bemanning van Sailwise. Een bagageboot, een veerpont en nog een zeilboot kwamen aangevaren, en daarmee voeren wij naar het Robinson Crusoe eiland. Daar aangekomen werd de boot leeggehaald door de vrijwilligers en gingen we met zijn allen wat drinken. Nadat we de slaapkamers verdeeld hadden, en de bedden hadden opgemaakt, gingen de eerste Scouts hun bed in.
Zaterdagmorgen gingen we om half acht uit bed. Na een heerlijk ontbijt gingen we de boten indelen. Je had de keus uit kanoën of zeilen, dat laatste kon in verschillende soorten boten: een randmeer, trimaran, de Bertus of de Eduard. De boten waren zodanig aangepast dat de scouts er allemaal mee konden varen. In de elektrische rolstoel op de boot, en met een joystick het roer bedienen, of in een speciaal gemaakte stoel in de boot in een randmeer de schoten bedienen. Het kon allemaal. Vanuit Sailwise waren er 7 vrijwilligers die met ons mee gingen op de boten, die de scouts leerden zeilen, en ons ook op het eiland met van alles hielpen. `s Middags deden we een soort van speurtocht op het water, en als je alle aanwijzingen had gevonden en opgevolgd, vond je uiteindelijk een schat: heerlijk wafels, koekjes en warme chocomel.
Aan het einde van de middag, mocht iedereen die het durfde op een aangepaste waterski achter de speedboot over de plas. Dat was echt geweldig gaaf om te zien.
Om zeven uur gingen we aan de warme maaltijd, daar waren we wel aan toe, na zo'n hele dag op het water te zijn geweest.
Na zo'n actieve dag, hebben we nog wat gezelschapsspelletjes gedaan, en lag iedereen uiteindelijk om half elf in zijn bed.
Zondag was een natte dag, maar een beetje Scout kan daar wel tegen. We hadden allemaal zeilpakken aan, dus die regen deerde ons niet. Die ochtend zijn we er allemaal op uit geweest met de boten. Femke en Pheline hebben zelfs in een tuigje aan de catamaran gehangen in de stromende regen. Wat een toppers.
Na de lunch was het tijd om in te pakken, schoon te maken en op te ruimen. Helaas, het weekend was omgevlogen.
Daarna was het tijd om afscheid te nemen. Voor Bo, Hein en Jalal was dit hun laatste weekend bij Wepadojeb. Voor de vrijwilligers en de bemanning hadden we nog een bedankje meegebracht.
In de stromende regen werden we weer naar de vaste wal gebracht waar de ouders ons al stonden op te wachten.
Wat hebben we met zijn allen genoten, we hebben grenzen verlegd, en er met elkaar een fantastisch weekend van gemaakt.


Een weekend dat zeker voor herhaling vatbaar is, dus dat wordt sparen!

Eerste opkomst in 2019!

2019 is ook bij Wepadojeb begonnen

Op 26 januari was de eerste opkomst voor de scouts in 2019. Om 11.00 stonden alle kinderen op de stoep en kon het spektakel beginnen. Omdat er veel vraag was naar het leren van nieuwe knopen heeft Rieneke in de ochtend een aantal nieuwe knopen aangeleerd. Veel kinderen lieten zien eigenlijk al een expert te zijn in het leggen van knopen en naar mate de ochtend voorderde ging het steeds beter. Wij als leiding stonden er versteld van hoe goed het knopen ging en zijn erg trots op de kinderen.

Winterwonderland

Dat was het woord dat de kinderen in de middag moesten raden bij het spellencircuit. In groepjes van twee gingen de kinderen in totaal tien spellen af. Zo was er koekhappen, airhockey, hoofdbasketball, Jenga en nog vééél meer. Per spel waren er twee letters te verdienen en aan het einde van de reeks kon hiermee een woord gemaakt worden. De spellen werden vol enthousiasme gespeeld en het was zelfs zo gezellig dat we tijd te kort hadden om alle tien de spellen te kunnen spelen. Uiteindelijk waren het Hein en Jalal die als eerste het woord goed hebben geraden. Gefeliciteerd jongens!

Wie gaat er met die mooie prijzen vandoor?

Nummertje...... 33 galmde het door het Wepadojeb clubhuis. Het was namelijk tijd voor Bingo! Alle kinderen kregen een bingokaart en de tafel lag vol met vette prijzen. Knutselpakketten, telefoonaccessoires en nog veel meer. De bingo kon beginnen, al gauw was het Bertil die BINGO riep. Helaas..... Het was een foute bingo en dus moest Bertil een liedje zingen. Na luid gezang gingen we verder en per toeval had Bertil opnieuw bingo, deze bingo was wel goed en hij nam de eerste prijs mee naar huis. De gehele middag werden er toffe prijzen gewonnen en was Gijs de mazzelaar van de dag. We sloten de avond af met heerlijke pannenkoeken.

Tot volgende maand! 

2018 Scouts voorbereiden RSW

Op zaterdagochtend begon onze scoutingdag. We gingen eerst van bamboetakken een keuken maken in het klein. Toen gingen we lunchen . Daarna zijn we gaan lopen naar scouting Utrecht-Oost, om daar met pionierpalen de keuken in het groot te maken. Dit is belangrijk om te weten voor de regionale scouting wedstrijden (RSW).  We werden daar geholpen door drie meiden die ons ook zullen helpen bij de RSW. Toen we bij Utrecht-Oost bijna klaar waren met de keuken deelde Gwen haar traktatie uit. Er kwam een jongen langs om te kijken of hij leiding bij Wepadojeb wil worden. Toen was de dag al bijna voorbij. We mochten toen nog even vrijspelen. Iedereen mocht kiezen wat die wilde doen. Het eten werd voor ons gekookt door de leiding. We gingen pasta eten en je mocht kiezen welke combinatie je wilde (vanille, aardbei, chocola). Het eten was heel lekker!!. Wij zijn toen bij het haardvuur gaan zitten, wat een lekkere warmte was. We kregen nog een traktatie van Tigo. Tigo was jarig geweest. Gwen moest nog jarig worden op dat moment. Hiep hiep hoera voor Gwen en Tigo!!

Bo

2018 Pinksterkamp

Professor Fetse Alsvanouds van de Universiteit van Harderwijk staat op het punt om de wereld van de wetenschap op zijn kop te zetten.  Hij is op zoek naar een groep avontuurlijke onderzoeksassistenten om dit baanbrekende onderzoek af te ronden.

Ben jij een
• Avontuurlijke doorzetter
• Slimme Puzzelaar
• Handige knutselaar
Maak jij straks deel uit van het onderzoeksteam dat:
• Wetenschapsgeschiedenis schrijft
• Onschatbare rijkdommen vindt
• De Nobelprijs eigenlijk al niet meer kan mislopen

Veel welpen en scouts gaven gehoor aan de oproep van de Professor en kwamen op zaterdag 19 mei naar de Bosrand in Ede om deel te nemen aan het onderzoeksteam. Het bleek dat de Professor op zoek wilde gaan naar de goudschat die B.A.Loe en BA..Gheera in 1747 hadden buitgemaakt bij een overval op de Postkoets. Hij had daarom een tijdmachine gebouwd om terug te gaan naar die tijd.

De kinderen werden ontvangen door de Professor en zijn assistenten. De bagage werd gelabeld en in het ruim van de tijdmachine opgeborgen. Toen iedereen er was konden we vertrekken. Nadat de veiligheidsinstructies waren doorgenomen kon de machine gestart worden. Er was veel lawaai, rook en toen.....bleek de tijdmachine neergestort, bijna op de Saloon van Sjaan. Dat was flink schrikken. De sheriff was het er niet mee eens en nam de professor mee. De dames van de Saloon nodigden hun onverwachte gasten uit voor een drankje en later zelfs een lekker broodje knakworst. Rondom de neergestorte tijdmachine lagen alle onderdelen in het gras verspreid. Deze werden snel verzameld en in groepjes werd gestart met het repareren van de tijdmachine.

In de middag werden de tenten opgezet, slaapzalen ingericht, werd er getimmerd aan de tijdmachine en mochten de kinderen bij de goudzoekers op zoek naar goud.

Elke zaterdagavond is het in de Saloon casino avond. Er waren vele leuke spellen. Uiteindelijk eindigden we bij het kampvuur.

Op zondag waren er speurtochten en spellen om aan de benodigde onderdelen voor de tijdmachine te komen. Natuurlijk was er een barbecue en bonte avond. De dag vloog voorbij. De volgende morgen moesten we met alle aanwijzingen op zoek naar de goudschat. Die werd gelukkig gevonden en de professor gaf de kinderen een deel van de goudschat als beloning. Er was hard gewerkt aan de tijdmachine en na een lekkere lunch met fruit, pannenkoeken en ijs met slagroom vertrokken alle onderzoekers weer met de tijdmachine. Alle onderdelen zaten op de goede plek, de lampjes branden en.....we vlogen zo weer terug naar onze eigen tijd. 

2018 Scouts januari

Zaterdagochtend verzamelden we bij het scoutinggebouw. Bij binnenkomen maakten we kennis met Milou, zij wordt hopelijk een nieuw scoutinglid. Toen iedereen er was hebben we een kennismakingsspelletje gedaan. Na t spelletje hebben we de windrichtingen geoefend: van oost naar west en van zuid naar noord.

  

Na de lunch zijn we met een busje naar Oud Amelisweerd gegaan voor een speurtocht. In twee groepen, met ieder een eigen route en door de antwoorden op de vragen wisten we of we noord, zuid, oost of west moesten lopen. Na deze wandeling konden we heerlijk vrijspelen terwijl ondertussen door enkelen de lekkere macaroni werd klaar gemaakt.  Jammer dat het om half negen al weer voorbij was.

Hein

Subcategorieën